Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Reis 158 Hongarije, Kroatiƫ, Sloveniƫ

Reis naar Hongarije, Kroatië en Slovenië

Reis 158 Hongarije, Kroatië en Slovenië

Van vrijdag 26 mei* - dinsdag 27 juni 2017

Vorige reizen richting Kroatië / Slovenië zijn over het algemeen goed bevallen mede vanwege de natuur en cultuur. Ook het gunstige klimaat in het voorjaar is een positief punt. Als variatie hierop wilden we dit keer een combinatie maken met het land Hongarije, waar ook qua natuur en cultuur het een en ander valt te beleven.

In principe hanteren we het systeem van 11-10-11 - dagen op een camping; met de mogelijk (desgewenst) vooraf Boedapest te bezoeken*.

  • * facultatief: vooraf Boedapest (b.v. stadscamping:  Zugligeti 'Niche' Camping);
  • 11 dagen: Hongarije, Balatonmeer (Gyenesdiás) en omgeving;
  • daarna 10 dagen Kroatië, Njivice (Krk);
  • daarna 11 dagen Slovenië,  Recica ob Savinji. 

Zoals gezegd kan er vooraf Boedapest worden bezocht, niet om daar lang te blijven, maar om deelnemers de kans te geven (nu we toch in Hongarije zijn) om deze fraaie stad te bezoeken. Vanaf de camping kan je makkelijk met de tram naar de stad. Beeldbepalend in de dubbelstad Boedapest  is de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat er vanuit meerdere plekken in de stad sprake is van een prachtig panoramisch beeld. Ook zorgt het ervoor dat een aantal gebouwen zoals het Parlement en het Burchtpaleis door de Donau extra tot hun recht komen. Vlakbij (20 km) ligt het schilderachtige stadje Scentendre, wat ook zeker een bezoekje waard is.

We gaan vervolgens richting Balatonmeer (Gyenesdiás) om daar op 26 mei officieel onze reis te beginnen. Het Balatonmeer is het grootste zoetwatermeer van west- en midden - Europa.  De temperatuur van het water bereikt in de zomer een heerlijke 20 tot 26 graden.  Aan het Balatonmeer zijn meerdere mooie steden in een werkelijk schitterende omgeving.  Er zijn markten en folklore-optredens. Er zijn veel wandelroutes aangegeven die langs druivenvelden en bossen gaan, ook komt men langs schitterende rotspartijen, die ook wel de orgelpijpen van Hongarije genoemd worden. Een prachtig natuurgebied is in de buurt van Szentbekkalla, Mindszentkalla en Salfold, dit zijn prachtige authentieke dorpjes om zo eens door heen te rijden met de auto.

Hierna gaan we naar Kroatië, Njivice (Krk). Krk is het grootste eiland in de Adriatische Zee. Er zijn daar een tiental kustdorpen: oorspronkelijk vissershavens. Rond het hele eiland vind je tal van fraaie kleinere en grotere baaien en inhammen. De stad Krk heeft voorhistorische fundamenten. Het is een ommuurde vestingstad met verschillende Romaanse en Gotische kerken.

Tot slot trekken we naar het Noord Oosten van Slovenië, Recica ob Savinji.  Slovenië is een land met veel ongerepte natuur. Voor wandelaars en natuurliefhebbers een ideale omgeving. Er zijn diverse mogelijkheden voor excursies. Ook vindt je in dit gebied veel thermische bronnen en historische steden.

De afstand Utrecht - Boedapest is 1365 km. De afstand Ljubljana - Utrecht is 1204 km.

Kees Kabboord (reisvoorbereider)

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club