Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Reisverslag 154 naar Bretagne en Normandie -

De sfeer onderling was heel fijn. De hele reis [uit en thuis] deden zich geen ongelukken voor, reden voor grote dankbaarheid.

Verslag reis 154 - Bretagne en Normandië.

 

De start vond plaats op 20 mei in La Trinité sur Mer. Ieder begroette elkaar hartelijk. Bij de christelijke opening bespraken we  praktische zaken, zoals de invulling van de zondagen, uitstapjes en de groepskas. We maakten samen trips langs de kust en de mynhirs en dolmen rond Carnac, een boottocht over de Golf van Morbihan naar het prachtige eiland Île de Moines en naar historische plaatsen als Auray, St. Anna d' Auray en het schiereiland Quibéron met zijn indrukwekkende rotspartijen.

Vanwege stakingen ontstond er brandstofschaarste, maar toch kon iedereen voldoende bemachtigen om na 11 dagen Bretagne over te steken, een mooie reis! We sloegen onze "tenten" op aan de oever van de Atlantische Oceaan bij St. Pol de Leon. Opnieuw een mooie camping van waar we tochten maakten o.m. langs de kust met heel mooie uitzichtpunten over de oceaan en de grillige kust met de talrijke rotseilandjes. Vanaf Roscoff voeren we in dichte mist naar Île de Batz. We zagen hoe flarden mist tussen de bomen door trokken en de mist later oploste in zonnig weer, zodat de voettocht over het eiland een waar genoegen werd. Ook maakten we een autorit naar St. Thegonnec, Guimiliau en de ruïne La Roche Maurice en vanaf Montagne St. Michel hadden we een wijds en prachtig uitzicht over een flink deel van centraal Bretagne.

Na 10 dagen braken we op en koersten naar Normandië, Merville-Franceville ten noorden van Caen, op 300 meter lopen van het strand. Veel dingen herinneren hier aan de invasie van 1944. We bezochten o.m. de "batterie" Longue sur Mer en het 6 juni 1944 - Museum in Arromanches, een mooie en indrukwekkende dag. Een andere keer bezochten we o.m. het schilderachtige Honfleur, wat veel meer te bieden bleek te hebben dan het bekende haventje. Verder reden we met elkaar de Cidre Route waarin aandacht voor de boomgaarden en de verwerking van appels en peren tot zgn. Cidre de Calvados, die we natuurlijk ook proefden.    

Per week deden we 3 uitstapjes met elkaar, de andere dagen besteedde ieder op eigen manier, wel vaak in koppeltjes. De zondagen hielden we echt rustdag en beluisterden we met elkaar opnamen van kerkdiensten. We zongen met de opnamen mee, wat bij sommige campingbe-woners tot verbaasde gezichten leidde. De collecte was voor Dit Koningkind.

Het weer was niet steeds zomers warm, maar we konden onze plannen wel steeds uitvoeren.  We sloten het kamp af met o.m. een gezamenlijke maaltijd in een restaurant. Het optreden van de leidster van de bediening had een sergeant in het leger niet misstaan, maar was wel effectief.

We hebben genoten van prachtige natuur [landschap en kusten] en cultuur [mooie dorpen en steden, indrukwekkende vakwerkhuizen en overweldigende of juist intieme, historische kerkgebouwen] en van elkaars gezelschap. We vierden de verjaardagen van Lina, Riet en Kees waarbij slingers en ballonnen de feeststemming versterkten. Douwe trommelde vrijwel elke avond een koppeltje Jeu-de-Boulers op.

De sfeer onderling was heel fijn. De hele reis [uit en thuis] deden zich geen ongelukken voor, reden voor grote dankbaarheid.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club