Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Reis 156 Vogezen, Elzas en Zwarte Woud

Reis 156 Vogezen, Elzas en Zwarte Woud

Van vrijdag 26 mei – dinsdag 27 juni 2017

Deze reis is niet zo ver van Nederland. (650 km). In twee dagen kunnen we op onze eerste camping arriveren. Een volgend reisschema is mogelijk.

  • 11 dagen in de Vogezen, omgeving GĐÉrardmer,
  • Daarna 10 dagen naar de Elzas, ergens tussen Colmar en Mulhouse.
  • Na Frankrijk, 11 dagen naar het Zwarte Woud, tussen Straatsburg en Freiburg.

De Elzas en Vogezen hebben heel wat troeven om je als toerist te bekoren. De natuur is fenomenaal en zeer gevarieerd. Deze regio telt ook twee grote steden die een bezoek waard zijn: Straatsburg en Colmar. De Elzas heeft ook bijzondere bezienswaardigheden zoals het concentratiekamp Le Struthof en het hoog gelegen kasteel van Haut-Koenigsbourg. Uiteraard is er ook nog Mont St. Odile, een bedevaartsoord met heel wat wandelmogelijkheden. En dan zijn er nog de vele ooievaars waar je alles over verneemt in twee parken. Om alles af te sluiten met een smakelijke toets is er de wijnroute langs de vele rustieke dorpjes.

Het Zwarte Woud met dieren, mooie gebouwen, prachtige natuur en interessante cultuur. De wijngaarden, riviervalleien, prachtige bossen, diepe meren en panoramische uitzichten op de toppen van de hoogste bergen maken het Zwarte Woud tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Duitsland.

Het Zwarte Woud is een dicht bebost middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland (deelstaat Baden-Württemberg) en grenst nagenoeg aan de Franse en Zwitserse grens. Het Zwarte Woud is het grootste Nationale Park van Duitsland en is maar liefst 200 km lang en 60 km breed. Het Zwarte Woud is geologisch verwant aan de Franse Vogezen dat ook aan de Rijn grenst.

Ontdek waarom het Zwarte Woud zo’n populaire vakantiebestemming is geworden.

Volken de Boer (reisvoorbereider)

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club