Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Reis 161, 2018, Zuid - Oost Frankrijk

Op alle campings hebben we het zeer gevarieerde lied van de nachtegaal gehoord. Vermeld moet nog worden dat een bijzondere gast ons op alle tochten vergezelde: Kody. Iedereen vond dat hij zich netjes heeft gedragen.

Kort verslag van reis 161 naar ZO Frankrijk van 1 juni tot 3 juli 2018

Op 1 juni ontmoetten we elkaar op de camping in St. Rémy-de-Provence.We waren met 8 personen verdeeld over 5 caravans.Kees Kabboord die de leiding had en deze reis ook heeft voorbereid en een boekje met gegevens over de campings en de omgeving ervan heeft gemaakt, opende op christelijke wijze deze reis.

Vanuit St. Rémy bezochten we de prachtige stad Avignon, de boeiende stad Arles en het bijzondere Les Baux-de-Provence in de Alpilles.

Ook maakte we een reis door de Camarque met de witte paarden en de zwarte stieren en de elegante flamingo’s en op de rijstvelden de kleine zilverreigers en de zwarte ibissen.

Ook maakte we een boottocht op de Middellandse zee en de Petit Rhône.

De tweede camping lag aan de Verdon in Gréoux-les-Bains (Haute Provence).

We reden naar Valensole met in de omgeving uitgestrekte lavendelvelden. Helaas stond de lavendel nog niet helemaal in bloei. Op deze reis bezochten we ook Moustiers-Ste-Marie. Deze plaats wordt tot de mooiste dorpen van Frankrijk gerekend.

De Gorges du Verdon zijn uniek voor Europa. Hier en daar is de nauwe kloof wel 700 m diep. We maakten ook nog een tocht in een elektrisch aangedreven boot op de Verdon.

De derde camping lag bij Baratier in de omgeving van Embrun en van het Lac de Serre Poncon.

We hebben prachtige tochten gemaakt in de omgeving van het meer, naar Mont Dauphine een hooggelegen fort in de omgeving van Guillestre en naar het hoogste permanent bewoonde dorp van Frankrijk St. Véran op ruim 2000 m. Ook zijn we toen nog even door gereden naar de Col Agnel op 2744 m. Bij L’Argentiëre bezochten we een oude zilvermijn.

Op alle campings hebben we het zeer gevarieerde lied van de nachtegaal gehoord. Vermeld moet nog worden dat  een bijzondere gast ons op alle tochten vergezelde: Kody. Iedereen vond dat hij zich netjes heeft gedragen.

Het weer was in de Provence wat van slag zeiden de Fransen. Maar door de gematigde temperaturen hebben we veel kunnen doen. Overigens werden we over het geheel genomen gezegend met fraai zomer weer.

Elke zondag werden 2 kerkdiensten beluisterd waarin verschillende gereformeerde predikanten voorgingen.

Op 3 juli sloot Kees op christelijke wijze de reis en samen zongen we “Dankt, dankt nu allen God”. Op deze reis zijn we vooral ook weer onder de indruk gekomen van Gods creativiteit in Zijn schepping. We zijn God dankbaar voor de plezierige manier waarop we met elkaar omgingen  en voor de hulp die we elkaar konden bieden. We voelden ons in Christus met elkaar verbonden. Samen zijn we weer een stukje verder gekomen op de reis naar onze eindbestemming, die al bereikt is door hen die ons zijn voorgegaan.

Albert Akkerman                                                                                                   

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen over De GTCC? Stuur dan een mail naar info@caravanclub-gtcc.nl

Copyright 2016 - 2018 - Gereformeerde Toer- en Caravan Club